Omwonenden MAA

Burgerinitiatief tegen uitbreiding MAA

Bijna 2000 deelnemers aan de klimaatmars in Maastricht. Veel jeugd maar deze dames mogen er ook zijn !

Alliantie lid Hein Wellen uit Eijsden ook van de partij. 

Deze borden zijn gemaakt door de werkgroep Rothem. Via Edwin Lustermans te lenen voor uw eigen actie.

Overal in Zuid Limburg duiken posters op, worden er flyers in brievenbussen gestopt, of wordt u bij de buurtsuper aangesproken. "Stop vlieghinder boven ons Zuid Limburg", is de alarmerende boodschap. Aanleiding voor deze actie was de uitgelekte nota van het ministerie waarbij MAA: de tweede vrachtluchthaven van Nederland moet worden, er nachtvluchten tot 2 uur en na 5 uur zijn toegestaan, er 30.000 vliegbewegingen komen en de landingsbaan weer 2750 m. wordt. 


"Dat gaat leiden tot een ernstige aantasting van de leefbaarheid in Zuid Limburg” zegt Paul Sprangers. (zie foto.) Als verse inwoner van Schin op Geul verbaasde hij zich over de vliegtuigen die laag en lawaaierig overkwamen. Paul meldde zich bij de ALLIANTIE en vroeg wat hij kon doen om de overlast te beperken. De rest is geschiedenis !! Paul is coördinator van de handtekeningen/petitie actie. Hiervoor heeft hij een heel netwerk opgetuigd van contactpersonen in Zuid Limburg en die voorzien van folder materiaal. Paul distribueert alles via zijn tweewieler. Op de foto is hij in Meerssen voor een bespreking met de ALLIANTIE en op doorreis naar Neerbeek om op de terugreis Geverik aan te doen. Paul heeft ook vergevorderde plannen voor acties. Van publieks vriendelijke prikacties in de vertrekhal tot het bezetten van de landingsbaan. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Succes Paul. 


Dit is de petitie die aangeboden gaat worden aan de Provincie en GS. Met het plaatsen van uw handtekening steunt u ons in het streven Zuid Limburg leefbaar te houden en de groei van MAA tegen te gaan.