Omwonenden MAA

Burgerinitiatief tegen MAA.

Welkom op onze website, en welkom in 2022. 

Een heel belangrijk jaar voor OmwonendenMAA schreven we vorig jaar. Dat kunnen we herhalen voor 2022. Alleen hebben we dit jaar maar 5 maanden. In mei zullen de statenleden hun oordeel vellen over MAA. 

De komende maanden zal het hoofdpijndossier MAA verder gevuld worden. En laten we hopen met feiten. 

MAA is geen banenmotor, levert geen bijdrage aan de infrastructuur van Limburg, kost per jaar 8 miljoen aan belasting geld, zorgt niet voor een goede bereikbaarheid van Limburg, is killing voor het toerisme in Limburg en draagt voor ons omwonenden ook zeker niet bij aan een prettig leef -en woonklimaat. Daarom is de keus voor ons niet moeilijk. MAA weg ermee !Cartoon ten tijde van de Oost West baan. Boze moeder geeft pak slaag! En u weet hoe dat toen is afgelopen!

Video opgenomen in het centrum van Geverik door Ger Willems.

Leuk u hier te ontmoeten. 

We gaan proberen u hier wekelijks van informatie te voorzien zodat u op de hoogte blijft. En dat is hard nodig want er is de laatste tijd veel gebeurd. U leest dat in de krant, ziet het bij L1 of 1Limburg, de Geulbode of de Nuutsbaeker en nu dus hier op onze website. 

Wij zijn de omwonenden van het vliegveld. Dat wonen varieert van 140 m. tot een paar kilometer van de baan. Denk aan Geulle, Moorveld, Kasen, Bunde, Meerssen, Amby, Rothem, Schietecoven, Humcoven, Ulestraten, Genhout, Kelmond, Geverik, Beek etc.  

Wij hebben de afgelopen decennia in harmonie kunnen leven en wonen met de luchthaven, maar sinds het najaar 2017 is de balans danig verstoord. Onze leefomgeving en vooral gezondheid komt in het gedrang en dat pikken we niet. We zijn actievoerders die met argumenten het gesprek aangaan maar ook met oplossingen komen.

Via deze website, die al door 50.000 bezoekers binnen 2 jaar bezocht is, de digitale nieuwsbrief van de Alliantie, dagelijkse Whats App berichten en regelmatige bijeenkomsten in de Notenbalk in Ulestraten houden we u op de hoogte van onze activiteiten. Inmiddels is OmwonendenMAA met 450 burgers een burgerinitiatief waar rekening mee gehouden wordt.

In deze tijd van nep-nieuws verzeker ik u dat we ons uiterste best doen om de feiten te controleren en ook onze foto's zijn niet bewerkt, of het staat er uitdrukkelijk bij vermeld. Hebt u informatie of foto's voor deze website neem dan contact op met omwonendenmaa@gmail.com en we overleggen samen hoe en wat we zullen plaatsen.  

Met vriendelijke groet,

Lou Wanten, webredacteur.


De problematiek rond dit vliegveld zit opgesloten in deze foto. Nergens in Nederland wonen burgers zo kort op de baan. Een vliegveld waar geen plaats is voor taxibanen om vliegverkeer veilig af te handelen. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden !  

Hiernaast het logo van de koepelorganisatie Alliantie; stop groei MAA. Hierbij zijn 15 organisaties aangesloten uit Zuid Limburg. Regelmatig brengt de Alliantie een nieuwsbrief uit die velen van ons lezen. Wilt u dus zo compleet mogelijk geïnformeerd worden over MAA dan bent u geabonneerd op de nieuwsbrief van de Alliantie, de app verzorgd door Tom Sijstermans en deze website beide van de omwonenden.