Omwonenden MAA

Burgerinitiatief tegen MAA.

Over ons

Sinds 2004 is Chris Klijnen op zijn fiets te vinden in en om de SAMCO loodsen. Hij woont in Ulestraten en weet waar hij het over heeft. Vanuit zijn woonkamer ziet hij de vliegtuigen van MAA. Hij kent de dienstregeling van buiten. Bij de Omwonenden MAA is Chris voorzitter van de werkgroep SAMCO en het East platform. In die functie zit hij bij de P.I.P. besprekingen met de Provincie. 

Hier wordt besproken hoe SAMCO ervoor moet zorgen dat het testen van straalmotoren zo gebeurt dat het weinig tot geen extra overlast gaat opleveren. Ook volgt Chris de ontwikkelingen rond de voorgenomen bouw van een nieuwe vrachtloods. Woont u in Ulestraten en bent u een bezorgde omwonende meldt u dan aan voor de werkgroep SAMCO, Chris zal u graag wegwijs maken. 


Regelmatig ontvangt u e-mails van het secretariaat.  Maar wie zit er achter dit gmail account? Wat vorig jaar begon met de vraag: "Tonny wil jij wat dingen noteren zodat we die niet vergeten." is inmiddels uitgegroeid tot serieus vrijwilligerswerk.  

Notuleren van vergaderingen, beantwoorden van mails, meedenken bij beleidszaken en fondsenwerven, om maar een paar zaken te noemen. Tonny Willems is de echtgenote van Ger. Beiden zijn actief vanaf het eerste uur. Ook zij vonden dat het in het najaar van 2017 te gek werd. Daarvoor waren ze ook al actief bij de acties tegen de komst van de oost west baan.  

Hebt u vragen mail Tonny Willems; omwonendenmaa@gmail.com  


In Schietecoven woont John Huizinga. Hij is onze deskundige op vliegveld regels en gebruiken. Naast piloot heeft John ook jarenlang als verkeersleider op MAA gewerkt. Hij kent de luchthaven van haver tot gort en daar hebben de omwonenden veel voordeel van. "Meteo marge" en "preferentieel baangebruik" , zijn termen die we van John geleerd hebben afgelopen jaar. John heeft ook opgetreden bij rechtzaken als deskundige op het gebied van luchtvaart en brengt bij ons ook die juridische ervaring in samen met de advocaat Mr. Botman.

U begrijpt het; lastige vragen leggen we graag bij John neer en die bijt zich daar in vast of vindt het onzin wat er gevraagd wordt: een tussenweg is er niet!